Wie zijn wij

images_gallery

Met veel respect voor het ambacht, passie en geduld maken wij een dagdagelijks assortiment van brood, banket, patisserie en desembrood. Naast een goede opleiding hebben wij en ons team een schat aan ervaring om van de beste ingrediënten de lekkerste producten te maken.

Aan het roer staan Eric en dochter Jenthe met achter hen een dynamisch team van vakmensen.

Waar we elke dag voor gaan? Om van onze doelen onze troeven te maken. 100 % ambachtelijk, vers, puur vakmanschap, kwaliteitsvolle ingrediënten & service!

Historiek

Na het doorlopen van zijn bakkeropleiding aan de Piva in Antwerpen start Eric Bakkerij van Thillo op 1 November 1989 te Essen. Al snel blijkt deze nieuwe dorpsbakker een schot in de roos en na een paar maanden wordt een eerste bakkersgast en winkelbediende aangeworven.

In 1994, nog geen vijf jaar later, volstaat de fysieke ruimte niet langer en dient de bakkerij een eerste keer vergroot te worden. Dit omwille van het grote succes bij de dorpsgenoten alsook de noorderburen die de weg richting de bakkerij goed weten te vinden.

Nog eens vijf jaar later, is ook de nieuwe ruimte niet langer voldoende en wordt besloten de bakkerij uit te breiden en op te delen in 3 afdelingen: brood, banket en patisserie.

In april 2003 breidt bakkerij van Thillo verder uit naar Kalmthout. Bakkerij Lenaerts wordt overgenomen en na een grondige verbouwing, wordt deze nieuwe winkel geopend in november.

In februari 2009 komt er een derde bakkerij bij in Hoogstraten. Na de opening in de bestaande winkel, wordt ook hier een nieuwe winkel en bakkerij geïnstalleerd in April.

Na tal van opleidingen specialiseren wij ons  vanaf 2018 ook op desembrood. De winkel in Kalmthout wordt vernieuwd en de bestaande bakkerij in Kalmthout wordt omgebouwd tot een gespecialiseerde desembakkerij.

In 2019 volgt een grondige verbouwing in Essen. Het kantoor, de opslag voor verpakking en drie bloemsilo’s verdwijnen naar de eerste verdieping waardoor het totale winkeloppervlak kan worden verdubbeld. Ook worden alle afdelingen voorzien van nieuwe koelingen en vriezers, daarnaast wordt de bloemaanvoer geautomatiseerd.

Datzelfde jaar vervoegt Jenthe, de oudste dochter, haar vader Eric als venoot in de venootschap. Reeds enkele jaren houdt Jenthe zich bezig met het managen van de winkels alsook de administratie van de zaak.